A L T  M E N Ü

Yemek Menüsü

HİZMETLER

BİLİNTUR


Serap ÇALIŞKAN
Bilintur Proje Sorumlusu

Bilkent Üniversitesi, Doğu Kampüs'de bulunan 3000 metrekarelik, Merkezi Üretim Tesisleri'nde gıda mühendisleri, diyetisyenler ve hijyen sorumluları denetiminde, uzman kadrosu ile modern ve hijyenik şartlarda, Avrupa Topluluğu standartlarına uygun üretim yapan Bilintur Catering Centre, günde 40.000 yemek üretebilme kapasitesine sahiptir.

Üretilen tüm yemeklerden alınan numuneler, bakteri üremesini kontrol edebilmek amacıyla, gıda mühendislerimiz tarafından muhafaza edilmektedir.

Yemeğin hazırlık aşamasında yarı mamül olarak hazırlanan ürünlerin veya risk içeren ürünlerin, pişirildikten sonra hızlı soğutulması gerektiği durumlarda, üretim tesislerimizde bakteri üremesini önleyen bir ortamda saklanması ve yarı mamül ürünün kullanım aşamasında pişirildiği andaki lezzet ve kalitesine ulaştırılması yöntemi olan, "Blast Chiller" yöntemi tercih edilmektedir. Müşteri Memnuniyeti ilkesi ile hizmet sunan Bilintur Catering Centre, müşterileri için hazırladığı mönülerdeki yemeklerin, kalori, protein, karbonhidrat ve enerji değerlerini hesaplamakta ve müşterilerine iletmektedir.

Kuruluşumuzda üretilen yemekler, gastronom küvetlere porsiyonlanarak, termoport adı verilen ve içinde bulunan yemeğin 4 saat süre ile ısısını kaybetmesine ve bakteri edinmesine imkan vermeyen büyük, kapaklı kutular ile, hizmet verdiğimiz kurum ve kuruluşlara ulaştırılmaktadır.

BİLİNTUR web sayfası için TIKLAYINIZ.
BİLİNTUR çözüm ortakları için TIKLAYINIZ.